Nykyisin onkin mahdollista rakentaa täysimittainen paikkatietojärjestelmä käyttäen osittain tai kokonaan avoimen lähdekoodin tuotteita ja komponentteja. Lisäksi on saatavilla esimerkiksi CartoDB:n kaltaisia ratkaisuja, joiden lähdekoodi on julkaistu avoimena, mutta jonka voi ostaa myös pilvipalveluna.

Karttakeskuksella on pitkä kokemus avoimen lähdekoodin teknologioiden käytöstä IT-projekteissa. Voimme valita juuri oikeat komponentit asiakkaan tarpeiden mukaan. Isokin järjestelmä voidaan toteuttaa kokonaan hyödyntäen avoimen lähdekoodin teknologioita tai käyttää avoimen lähdekoodin komponentteja kaupallisten tuotteiden rinnalla.

Avoin lähdekoodi paikkatietojärjestelmissä

Open source GIS

Muokattavuus ja räätälöitävyys

Kuka tahansa pystyy muokkaamaan sovelluksia, joten uusien ominaisuuksien kehittäminen ei ole kiinni ohjelmiston toimittajan priorisoinneista ja tiekartoista.

Open source GIS

Toimittaja­riippumattomuus

Avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistot ovat toimittajariippumattomia. Tällaisen ratkaisun kanssa ei jää helposti toimittajaloukkuun ja kustannukset pysyvät kurissa.

Open source GIS

Yhteensopivuus

Avoimen lähdekoodin ohjelmistot perustuvat pääasiallisesti avoimiin standardeihin ja rajapintoihin, joten kaupallisen ekosysteemin puuttuminen ei ole ongelma.