Pitney Bowes -paikkatietoratkaisut

Pitney Bowes on asiakasviestintäteknologian toimittaja, jonka tunnetuin paikkatiedon käsittelyyn liittyvä ratkaisu on MapInfo.

Pitney Bowes Softwaren Value Added Reseller Partnerina (VAR) Karttakeskus tarjoaa täyden valikoiman Pitney Bowes Softwaren MapInfo- ja Location intelligence -tuotteita tuki- ja ylläpitopalveluineen yli 20 vuoden kokemuksella. Myymme lisenssejä, autamme tuotteiden käyttöönotossa sekä toteutamme niiden avulla erilaisia paikkatietojärjestelmiä, toiminnallisuuksia, aineistoja ja analyysejä. MapInfon virallisena koulutuskumppanina tarjoamme täyden koulutusvalikoiman ja toteutamme räätälöityjä kursseja organisaatioiden erilaisiin tarpeisiin.


pitney bowes logo
Lue lisää: www.pitneybowes.com

Paikkatietojärjestelmän valinta

Työpöytäohjelmistotuotteet – MapInfo

Pitney Bowesin tuotteet sisältävät helppokäyttöisiä ratkaisuita parantamaaan yritysten kannattavuutta ja paremman palvelun tarjoamiseen hyödyntämällä sijaintitietoja tehokkaasti.

Location Analytics portfolio kostuu MapInfo Pro desktop GIS-tuotteista, MapXtreme sovelluskehitystuotteesta, MapInfo Discover -tuotteesta luonnonvarasektorille, Spectrum Spatial Analyst -ohjelmistosta selainpohjaiseen paikkatietoaineistojen jakamiseen ja julkaisuun, Spectrum Spatial for Business Intelligence BI -ratkaisusta karttavisualisoinnin tuomiseksi BI-järjestelmiin, Spectrum Location Intellience Module -osasta, Enterprise Routing Module -toiminnoista reititykseen ja saavutettavuuksien laskentaan sekä Enterprise Geocoding Module -osasta geokoodaukseen.

MapInfo desktop GIS koostuu MapInfo Professional -työpöytäohjelmistosta ja sen laajennuksista.

MapInfo Pro

MapInfo-tuoteperheen tunnetuin ja eniten käytetty tuote on desktop-ohjelmisto MapInfo Pro.

MapInfo Pro tuotekehitys elää parhaillaan myönteistä murrosvaihettaan sovelluksen siirryttyä 64bit-maailmaan. Uusin versio on MapInfo Pro v16.0 (UK ja FIN)

 • Julkaistu 2016 ja 2017
 • 64-bit
 • Käyttöliittymä uudistunut ribbon-pohjaiseksi ja kustomoitavaksi
 • Uutena ominaisuutena suora tuki laserkeilausaineistoille (LAS)
 • Tuettuna myös OGC:n standardi tiedostomuoto GeoPackage
 • Mahdollisuus laajentaa MapInfo Pro Advanced -tasoski, joka sisältää laajat rasterianalyysiominaisuudet ja markkinoiden nopeimman rasterilaskentamoottorin sekä innovatiivisen rasteriformaatin Multi-Resolution Raster (MRR). Tämän avulla korkearesoluutioisia grid-muotosia materiaaleja on erittäin nopea visualisoida, käsittellä, ja analysoida.

Voit ladata MapInfo Pron maksuttoman kokeiluversion täältä.

Laajennokset

MapInfo Pron toiminnallisuuksia voidaan lisätä laajennuksilla:

 • MapInfo Discover: 3D-toiminnallisuudet mm. geologeille, kaivosalalle ja ympäristösektorille
 • MapInfo Advanced: grid-muotoisen aineiston käsittely
 • MapInfo RouteFinder: monipuolinen sovellus reititykseen tieverkkoa pitkin ja saavutettavuusalueiden laskentaan

Lisäksi MapInfo Pron toiminnallisuuksia voidaan laajentaa tai räätälöidä MapBasic-ohjelmointiympäristössä.

Ohjelmointityökalut: MapInfo MapXtreme

MapXtreme on Windows / .NET ympäristön sovelluskehitystyökalu (Software Development Kit, SDK) paikkatiedon ja olemassa olevien järjestelmien integroimiseen. Järjestelmäkehittäjät voivat käyttää tätä tehokasta paikkatieto-ohjelmistoa räätälöityjen karttasovellusten kehittämiseen sekä prosessien automatisointiin. Uusin versio 8.1. on saatavilla.

Palvelintuotteet – Spectrum Spatial

Pitney Bowesin palvelinpuolen tuotteet on koottu Spectrum Spatial -nimikkeen alle. Spectrum Spatial puolestaan on osa laajaa Spectrum-kokonaisuutta, johon kuuluu erilaisia mm. datan laadun parantamiseen ja tiedon integrointiin liittyviä moduuleita varsinaisten paikkatietotoiminnallisuuksien lisäksi.

Spectrum Spatial käsittää kolme moduulia:

 1. Location Intellicence Module (LIM)
  • ent. MapInfo Spatial Server
  • karttapalvelintoiminnallisuudet, ml. rajapintapalvelut
 2. Enterprise Geogoding Module (EGM)
  • geokoodaustoiminnallisuudet
 3. Enterprise Routing Module (ERM)
  • reititystoiminnallisuudet ja saavutettavuusalueiden laskeminen (aika / matka)

Spectrum Spatial Analyst

Spectrum Spatial Analyst on sovellustuote palvelinympäristöön, jolla voidaan tuottaa MapInfo-muotoisista lokaaleista aineistoista interaktiivisia selainsovelluksia, jolloin voidaan helposti ja nopeasti jakaa interaktiivisia paikkatietoja, karttoja ja analyysejä laajalle käyttäjäkunnalle, joko sisäisesti tai ulkoisesti (internet). Spectrum Spatial Analyst on kehitetty Spectrum Spatial -palvelualustaa käyttäen. Selainratkaisun käyttäminen ei vaadi loppukäyttäjiltä syvempää paikkatieto-osaamista.

Spectrum Spatial Analystin uusi mobiilikäyttöliittymä sopeutuu automaattisesti eri päätelaitteiden resoluutioon ja ominaisuuksiin. Karttasovellukset ovat nyt käytettävissä kaikissa moderneissa päätelaitteissa selaimen kautta. Karttasovelluksia voidaan nyt siis käyttää myös älypuhelimilla ja tableteilla, kaikilla yleisimmillä käyttöjärjestelmillä (iOS, Android ja Windows).

Spectrum Spatial for Business Intelligence

Spectrum Spatial for BI tarjoaa karttaratkaisuiden integroimisen osaksi Business Intelligence – ympäristöjä. Ratkaisu tukee kaikkia johtavia BI-tuotteita ja mahdollistaa interaktiivisten kaksisuuntaisten kartta-analyysien ja visualisointitoimintojen upottamisen osaksi BI-työkaluja. Ratkaisu on kehitetty Spectrum Spatial -palvelualustaa käyttäen.

Palvelutuotteet

MapInfo Premium Services

Mikäli tarvitset MapInfo desktopistasi nopeaa ja helppoa pääsyä globaaleihin taustakarttoihin, on ratkaisu MapInfo Premium Services. Palvelun kautta on mahdollisuus saada Bing-tiekartat ja osoitehaku käyttöön helposti.

API rajapinnat

Paikkatiedot voidaan sisällyttää laajasti osaksi jokapäiväisiä sovelluksia, liiketoimintaprosesseja ja työnkulkuja hyödyntämällä rajapintoja. Sisältää rajapinnat esimerkiksi karttoihin (rasteri ja vektori), osoitteisiin, paikannimiin, POI-tietoihin ja reitityksiin tieverkkoa pitkin.

MapInfo-tukipalvelut

Karttakeskus tarjoaa MapInfo-tuoteperheen tuotteiden sopimusasiakkaillemme asiantuntevaa ja monipuolista tukipalvelua yli 20 vuoden kokemuksella.

Jos olet jo Karttakeskuksen MapInfo-tuen asiakas, tukipalvelu on käytössäsi tikettijärjestelmämme kautta, jonka tunnukset on toimitettu yrityksen MapInfo-pääkäyttäjälle. Puhelinnumero MapInfo-tukeemme on 0205 777 403 ja palvelee arkisin klo 9-16.

Nopeuttaaksesi ongelman selvittämistä / kysymyksen käsittelyä, kerrothan viestissäsi vähintään seuraavat tiedot:

 • Tuotteen ja käyttöjärjestelmän versio (numero, kieli)
 • Ajetut ohjelmistopäivitykset (service pack)
 • Toimintoketju, joka johtaa ongelmaan
 • Virheilmoitukset

Mikäli olet hankkinut MapInfon tuotteita ja tukipalvelun jotakin muuta kautta, mutta haluat siirtyä käyttämään tukipalvelua jatkossa Karttakeskuksen kautta, ota yhteyttä ja täytä oheinen yhteydenottolomake niin olemme sinuun yhteydessä. Huolehdimme mielellämme jatkossa koko MapInfo-tuotteiden tuestanne ammattitaidolla ja joustavuudella!