Microsoft Bing Maps -lisenssit

Karttakeskuksessa autamme asiakkaitamme löytämään sopivimman karttapalvelun ja lisenssimallit asiakkaan käyttötarpeiden pohjalta.

Mikä on Bing Maps?

Microsoft toi kansainväliset karttapalvelut saataville v. 2005 toimien alkuaikoina mm. nimellä Microsoft Live Maps. Bing Maps on nykyisin osa Bing hakukoneympäristöä, mutta Bing Maps lisenssit on saatavilla erillisinä karttapalvelulisensseinä Suomessa Karttakeskuksen kautta.

Bing_Maps_Reseller_Teal_rgb
Lue lisää Bing Maps for Enterprise -sivuilta. Lue myös Bing Maps -blogista ideoita ja käyttötapoja!

Bing Maps status ja suunta tänään

Tällä hetkellä on saavatavilla Bing Maps versio 8, mikä mahdollistaa aikaisempaa helpomman ja monipuolisemman karttasovelluskehityksen mm. JavaScriptillä.

Bing Maps kehittyy tällä hetkellä kohti laajempia paikkatietotoiminnallisuuksia, mistä on esimerkkinä versio 8:ssa käyttöön tullut Spatial Math Module mahdollistaen mm. spatiaaliset overlay-analyysit.

Bing Maps -palvelut

Bing Mapsissa karttapalvelurajapinnat ovat saatavilla mm. V8 Web Controllina, REST-rajapintoina (esim. geokoodaus, reititys, liikennetiedot), Spatial Data Services:n kautta.

Bing Maps V8 soveltuu mainiosti myös mobiileihin karttasovellusten kehittämiseen; lisäksi myös mm. REST-rajapinnat ovat käytettävissä mobiilikehitykseen.

Bing Maps erityisiä vahvuuksia

  • Integroitavuus: Bing Maps on helposti integroitavissa Microsoftin järjestelmiin esimerkiksi paikkatiedon hyödyntämistä varten. Versiossa 8 paikkatietoinen sovelluskehitys on entistäkin helpompaa, mikä säästää mm. kehityskustannuksia. Lisäksi esim. karttasovelluksen kehittäminen Windows-sovelluksiin on tutuilla kehitysvälineillä tai WPF:llä kehitettässä sovelluksia esimerkiksi Windows Surface tablettiin.
  • Laadukkaat kuvat: Bing Maps -palvelussa on saatavilla karttatoimintojen lisäksi erittäin tarkat satelliittikuvat, ilmakuvat ja viistoilmakuvat (bird’s eye).
  • Microsoft panostaa kuviin: Palvelussa näkyy Microsoftin laaja panostus satelliittikuviin ja viistoilmakuviin. Microsoft on ollut mukana vuodesta 2010 Digital Globen Global Ortho ohjelmassa, jolloin Bing Maps:n kautta on saatavilla laajoilta alueilta ortokuva-aineistoa jopa 30 cm tarkkuudella.

Paikkatietojärjestelmän valinta