Google Maps Premium Plan -lisenssit

Karttakeskuksessa autamme asiakkaitamme löytämään sopivimman karttapalvelun ja lisenssimallit asiakkaan käyttötarpeiden pohjalta.

Mikä on Google Maps Premium Plan?

Google toi kansainväliset karttapalvelut saataville suurelle yleisölle v. 2005 saavuttaen heti suuren suosion.

Yrityskäyttöä varten Google tarjoaa Google Maps Premium-versiossa lisäominaisuuksia sekä tukipalveluita organisaatioille, jotka haluavat lisätä paikkatieto-ominaisuuksia maksullisiin verkkosivustoihin tai mobiilisovelluksiin, yrityksen sisäisiin sovelluksiin tai sovelluksiin joilla seurataan resurssien sijainteja.

Google_Partner_rgb_final_Roboto-01 Google_Partner_rgb_final_Roboto-03
Lue lisää Googlen verkkosivuilta.

Google Maps Premium status ja suunta tänään

Googlen kaupalliset karttapalvelut sisältävät käyttöoikeuden kansainvälisiin kartta- ja paikkatieto­toiminnallisuuksiin kaikissa sisäisissä tai extranet-tyyppisissä sovelluksissa. Kaupallinen Premium-lisenssi varmistaa myös sen, ettei palveluun tule mainoksia (esim. kilpailijoiden), 99.9 % SLA:n sekä tukipalvelun.

Google Maps on kehittymässä tällä hetkellä mm. kolmiulotteiseen suuntaan; esimerkiksi suurimpien kaupunkien keskustoista, myös Suomessa, on saatavilla rakennukset ja maastonmuodot 3D-malliin pohjautuvana esityksenä.
Google Places API tarjoaa pääsyn Googlen maailmanlaajuiseen tietokantaan, joka sisältää maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonan yrityksen tietoja sekä nähtävyyksiä.

Google Maps Premium palvelut

Google Maps Premium Planilla karttapalvelut ovat saatavilla Web-rajapintoina (Google Maps JavaScript API, Google Maps Static Maps API ja Google Maps Street View Image API).

Lisäksi saatavilla on laajasti muita Web Services-palveluita (Google Maps Directions API, Google Maps Distance Matrix API, Google Maps Roads API, Google Maps Geolocation API, Google Places API, Google Maps Geocoding Google Maps, Google Maps Elevation API ja Google Maps Time Zone API).

Natiivien mobiilisovellusten kehittämiseen Google tarjoaa monipuoliset sovelluskehitysvälineet Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiin Google Maps Android API:lla ja Google Maps SDK for iOS:lla.

Google Maps erityisiä vahvuuksia

  • Tuttu karttapalvelu: Google Maps on tällä hetkellä tarjolla olevista online-karttapalveluista käyttäjille selvästi tutuin.
  • Street view -näkymä: Google Maps -karttapalvelussa on myös Street view -katunäkymä, jonka avulla voidaan tarkastella tarkemmin 360 asteen näkymänä, miltä kohde näyttää paikan päällä. Suomessa katunäkymät tulivat ensi kertaa saataville v. 2010 ja niitä päivitetään esimerkiksi kuluvana vuonna.
  • Kartan ulkoasu räätälöitävissä: Kartan ulkoasu on räätälöitävissä asiakkaan tarpeen mukaan, esimerkiksi käyttökohdetta varten tai brändin mukaan.

Paikkatietojärjestelmän valinta