Paikkatietoaineistot

Paikkatietoaineistoja käytetään paikkatiedon näyttämiseen ja analysointiin erilaisilla paikkatieto-ohjelmistoilla. Autamme sinua valitsemaan oikeat aineistot, hoidamme mm. lisenssiasiat kuntoon sekä autamme ottamaan aineistot käyttöön paikkatietojärjestelmässä. Tarjoamme omien laadukkaiden aineistojemme lisäksi mm. HERE:n, Google Mapsin, Bing Mapsin kansainvälisiä aineistoja rajapintojen kautta. Lisäksi toimimme Maps4Newsin virallisena jälleenmyyjänä Suomessa.

Google_Partner_rgb_final_Roboto-01Bing_Maps_Reseller_Teal_rgb

HERE_Logo_RGB

Maps4News-logo-Blue

Aineistojen toimitusmenetelmät

Toimitamme aineistoja sekä tiedostoina että pilvipalveluiden kautta.

Pilvipalvelun kautta toimitettavat palvelupohjaiset aineistot soveltuvat erityisesti verkkopalveluiden tuottamiseen ja tilanteisiin, joissa aineistojen ylläpitoon ei haluta itse panostaa. Hyvänä esimerkkinä pilvipalvelusta on Karttakeskus Lähde.

Toimitamme aineistojamme myös tiedostotoimituksina aineistovälityspalvelimen kautta tai postitse USB-tikuilla. Myös aineiston asentaminen suoraan asiakkaan järjestelmiin onnistuu tarvittaessa.

Aineistojen muodot

Aineistot on saatavilla lähtökohtaisesti ESRI-shapeina ja MapInfo-tiedostoina ETRS- ja YKJ-koordinaatistoissa sekä palveluina rajapintojen kautta. Teemme myös asiakkaan toiveen mukaisia formaatti- ja koordinaattimuunnoksia.

Vektori- ja rasteriaineistot

Vektoriaineistona saatavilla on hallintorajat, postinumeroalueet, Suomen Tiestö ja osoitepisteet sekä välitystuotteina mm. Maanmittauslaitoksen Kiinteistöraja-aineisto sekä Tilastokeskuksen Ruututietokanta. Suomen Tiestö on laadukas koko Suomen kattava tiestöaineisto, jota voidaan käyttää mm. reititykseen ja kohteiden geokoodaamiseen. Lisäksi tarjoamaamme kuuluu eri aineistoista koottu zoomautuva vektorikarttapaketti, josta löytyvät rakennukset, kadut ja tiet nimineen ja osoitenumeroineen, paikannimet, taajamat, vesistöt ja niin edelleen, kaikki visualisoituna käyttövalmiiksi työtilaksi yleisimpiin GIS-järjestelmiin.

Rasterikarttasarjassa on saatavilla koko Suomen kattava koordinaateilla varustettu kuvamuotoinen aineisto useissa eri mittakaavoissa. Aineisto toimii taustakartta-aineistona erilaisissa karttapalveluissa ja sitä voidaan käyttää Asiakkaan omien tietojen tai esimerkiksi Suomen Tiestö –aineiston taustalla. Rasterikarttasarjoista on saatavilla useampi värivaihtoehto eri tarkoituksiin.

Viisi huomioita avoimia aineistoja hyödynnettäessä